Olen Lotta Parkkonen, kuopiolainen vuonna 2012 valmistunut terveydenhoitaja, WHO:n imetysohjaaja, vapaaehtoisaktiivi (Kiintymysvanhemmuusperheet ry), Baby Balance -vauvahierontakoulutettava (suoritetut moduulit 4/6 kpl) ja vauvaperheiden hyvinvointiin erikoistunut yrittäjä. Olen lähitulevaisuudessa myös terveystieteiden maisteri, aloitettuani syksyllä 2022 preventiivisen hoitotieteen opinnot Itä-Suomen yliopistossa. Opiskelen parasta aikaa myös australialaista äitien mielenterveyteen, imetykseen ja vauvan uneen keskittyvää ohjelmaa, josta saan sertifikaatin Neuroprotective Developmental Care Practitioner (NDC). Kuitenkin, ennen kaikkea olen kolmen lapsen äiti ja puoliso.

Ihminen kokonaisuutena, ennaltaehkäisy ja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tukeminen ovat olleet minulle kantavia teemoja paitsi urallani terveydenhoitajana, myös omassa arjessani. Myötätunto, rakentava vuorovaikutus ja aktiivinen kuuntelu ovat minulle tärkeitä elementtejä. Lapsen normaali kasvu ja kehitys, varhainen vuorovaikutus ja kiintymyssuhteet ovat teemoja, joista koen tietäväni paljon ja jota tietoa jaan mielelläni myös muille. Seuraan aikaani ja uusinta tutkittua tietoa.

Nuorimman lapseni odotusaikana vuonna 2021 mielessäni alkoi itää jonkinlaisen muutoksen tai uudistuksen siemen. En alkuun tiennyt mitä se olisi, mutta lukiessani somen uusimpia vauvaryhmiä ja jälleen törmätessäni lukemattomiin imetyshaasteisiin, itkuisiin vauvoihin ja uupuneisiin äiteihin, ajatus suorastaan putosi syliini: voi kun minä haluaisin auttaa! Minä osaisin auttaa! Hei, minähän oikeasti voisin auttaa!

Alkukuukaudet vauvakuplaa ja isomman perheen arkea elettyäni ideat alkoivat jalostua ja tässä sitä ollaan! Muun osaamisen koin itseltäni vahvasti jo löytyvän kun yritystä lähdin perustamaan, mutta törmättyäni suosituksiin kotimaisesta Baby Balance :sta, teki se minuun vaikutuksen ja vaikuttavuutta olen saanut ilokseni todistaa jokaisen hoitamani vauvan kohdalla! Olen myös huomannut vauvan uneen liittyvän keskustelun ja pohdinnan olevan tällä hetkellä erittäin vahvasti pinnalla. Minulla on hyvin luonnonläheinen ja vauvojen normaaliin biologiaan pohjautuva näkemys asiaan, jota parhaillaan suorittamallani ohjelmalla vahvistan.

Hoitajana olen vahvan läsnäolokyvyn ja aktiivisen kuuntelun taitaja. Haluan ymmärtää ja antaa neuvoja, jos niitä pyydät. Minulla on vankka kokemus ihmissuhdetyöskentelystä, kaikenlaisissa elämänvaiheissa ja -tilanteissa. En esitä kaikkitietävää ja olen ratkaisukeskeinen.

Yritykseni toimii y-tunnuksella 3275257-3. Minut löytää myös Valviran ja AVIen ylläpitämästä yksityisen sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen tuottajien ja itsenäisten ammatinharjoittajien rekisteri Valverista. Kaikki tämän hetkiset palveluni tapahtuvat kotikäynnein asiakkaan luona (pl. unipuhelut). Sinä ja kotisi saatte olla täysin omia itsejänne kun tulen käymään. Tulen auttamaan, en arvostelemaan. <3

baby balance.
baby balance vauvahieronta.
Nettisivuja, joita suosittelen tutustuttavaksi: