Olen Lotta Parkkonen, pikkulapsiperheiden hyvinvointiin erikoistunut, korkeasti koulutettu yrittäjä Kuopiosta. Alta näet tiivistettynä koulutukseni, keskeisimmän kokemukseni sekä luottamustoimeni aikajärjestyksessä: 

 • TULOSSA: imetyskouluttaja, syksy 2024
 • Suun anatomisten rakenteiden poikkeavuus ja kireät jänteet, täydennyskoulutus (Lähineuvola) 2024
 • Lapsiperheiden uni ry puheenjohtaja 2023-
 • Terveystieteiden maisteriopiskelija 2023-
 • Terveystieteiden kandidaatti 2023 
 • Uniohjaaja: NDC -sertifikaatti: australialainen äitien mielenterveyteen, imetykseen ja vauvan uneen keskittyvä ohjelma. 2022-
 • Vauvahieroja (suoritetut Baby Balance® -moduulit: peruskurssi, refluksi ja sen hoito, pään ja kaularangan anatomia ja hoito (sisältää kieli- ja huulijänteiden hoidon).
 • Kiintymysvanhemmuusperheet ry:n hallituksen jäsen 2020-2022
 • Terveydenhoitajan työ  (neuvolat ja kouluterveydenhuolto) 2012-
 • Terveydenhoitaja AMK 2012
 • imetysohjaaja WHO 2012
 • KYS keikkalainen (perus- ja sairaanhoito) 2010-2012
 • Ylioppilas 2008

Ennen kaikkea olen kuitenkin kolmen maailman rakkaimman lapsen äiti ja yhden maailman rakkaimman puoliso. Ihminen kokonaisuutena, ennaltaehkäisy ja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tukeminen ovat olleet minulle kantavia teemoja paitsi urallani terveydenhoitajana, myös omassa arjessani. Myötätunto, rakentava vuorovaikutus ja aktiivinen kuuntelu ovat minulle tärkeitä elementtejä. Lapsen normaali kasvu ja kehitys, varhainen vuorovaikutus ja kiintymyssuhteet sekä vanhemman jaksamisen ja mielenterveyden tukeminen ovat teemoja, joista tiedän paljon ja jota tietoa jaan mielelläni myös muille. Seuraan aikaani ja uusinta tutkittua tietoa.

Nuorimman lapseni odotusaikana vuonna 2021 mielessäni alkoi itää jonkinlaisen muutoksen tai uudistuksen siemen. En alkuun tiennyt mitä se olisi, mutta lukiessani somen uusimpia vauvaryhmiä ja jälleen törmätessäni lukemattomiin imetyshaasteisiin, itkuisiin vauvoihin ja uupuneisiin äiteihin, ajatus suorastaan putosi syliini: voi kun minä haluaisin auttaa! Minä osaisin auttaa! Hei, minähän oikeasti voisin auttaa!

Alkukuukaudet vauvakuplaa ja isomman perheen arkea elettyäni ideat alkoivat jalostua ja tässä sitä ollaan! Monenlaista osaamista koin itseltäni vahvasti jo löytyvän, kun yritystä lähdin perustamaan, mutta törmättyäni suosituksiin kotimaisesta Baby Balance®:sta, teki se minuun vaikutuksen ja vaikuttavuutta olen saanut ilokseni todistaa jokaisen hoitamani vauvan kohdalla!

Vauvan uneen liittyvä keskustelu ja pohdinnat ovat tällä hetkellä erittäin vahvasti pinnalla Suomessa. Minulla on hyvin luonnonläheinen ja vauvojen normaaliin biologiaan pohjautuva näkemys asiaan. Olen päivittänyt osaamistani uneen liittyvistä asioista viime vuosien aikana aktiivisesti käymällä mm. maailmanlaajuisesti ainutlaatuista australialaista NDC-sertifikaattia sekä lukemalla alan uusinta tutkimustietoa. Lisäksi yliopistokoulutukseni opinnäytteet (kandidaatin ja pro gradu -tutkielmat) liittyvät pikkulapsiperheiden uneen.

Hoitajana olen vahvan läsnäolokyvyn ja aktiivisen kuuntelun taitaja. Haluan ymmärtää ja antaa neuvoja, jos niitä pyydät. Minulla on vankka kokemus ihmissuhdetyöskentelystä, kaikenlaisissa elämänvaiheissa ja -tilanteissa. En esitä kaikkitietävää ja olen ratkaisukeskeinen. Huumori on minulle myös tärkeä elementti elämässä yleensä ja työssä aina sopivissa tilanteissa. Vastaanottoajan saat sovittua kanssani joustavasti ja useimmiten myös hyvin nopeasti, vaikka kalenterini on ilokseni lähes aina melkoisen täynnä <3

Yritykseni toimii y-tunnuksella 3275257-3. Minut löytää myös Valviran ja AVIen ylläpitämästä yksityisen sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen tuottajien ja itsenäisten ammatinharjoittajien rekisteri Soterista. Kirjaan terveydenhuoltopalveluksi rinnastettavat palveluni Kanta -arkistoon. Kanta-maksu sisältyy aina palveluideni hintaan.

Palveluni tapahtuvat kotikäynnein asiakkaan luona, osin etänä sekä parina päivänä viikossa Kuopion satamassa hyvinvointistudiolla. Jos tulen kotikäynnille, Sinä ja kotisi saatte olla täysin omia itsejänne. Tulen auttamaan, en arvostelemaan. <3 kolmen lapsen äitinä osaan katsoa perus lapsiperheen sotkuja kotoisin silmin 😉

baby balance.
Nettisivuja, joita suosittelen tutustuttavaksi: