Baby Balance® -vauvahieronta Kuopio ja muu Pohjois-Savo

Baby Balance® – vauvahieronta on Suomessa kehitetty kokonaisvaltainen ja anatomisen tarkka hierontatekniikka. Baby Balance® – vauvahierontakoulutus antaa vankan pohjan auttaa vauvoja ja perheitä.  Siinä yhdistyvät kädentaidot, perinteet sekä tiede.  Koulutus perehdyttää vauvojen havainnointiin, anatomiaan ja fysiologiaan, faskioiden toimintaperiaatteisiin sekä syihin, miksi vauva itkee. (Lähde: www.balancecare.fi)

Baby Balance®:sta voi olla apua esimerkiksi itkuisuuteen ja koliikkioireisiin, motorisen kehityksen viiveeseen (jos ne ovat kehon epätasapainotilasta johtuvia), vartalon toispuoleisuuteen, vatsavaivoihin ja refluksioireisiin. Monet raportoivat apua tulleen myös yleiseen tyytymättömyyteen ja uniongelmiin. Kokemusta ja tietoa kertyy koko ajan lisää!

Erityisesti oireiset vauvat hyötyvät hoidosta, mutta se tekee hyvää myös päällisin puolin oireettomille vauvoille sekä isommille lapsille. Ylä-tai alaikärajaa ei ole. Rauhallinen ja lempeä kosketus on optimaalisen kokonaisvaltaisen kehityksen yksi kulmakivistä.

Useimmiten hoito vaatii useamman toiston (ns.sarjahoito), jotta tulokset ovat selkeitä ja pysyvämpiä. Useimmiten 2-3 hoitokertaa riittää, joskus hoitokertoja tarvitaan 5-6. Jokainen kokonaisuus arvioidaan yksilöllisesti. Hinnasto -sivultani pääset lukemaan sarjahoitotarjouksestani.

Hoidossa edetään täysin vauvan jaksamisen mukaan ja esimerkiksi taukoja pidetään aina tarvittaessa. Kotona ei tarvitse tehdä mitään etukäteisvalmisteluita. Hoito tehdään paikassa, joka sopii teille parhaiten, esimerkiksi hoitopöydällä, leikkimatolla, vanhemman sylissä tai sohvalla pyyhkeen tai muun peiton päällä, jonka toivon teiltä löytyvän valmiiksi, sillä tuttu tuoksu rauhoittaa vauvaa. Käyttämäni hierontaöljy on kemikaalivapaata oliivi-  tai rypsiöljyä. Aikaa varataan aina tunti ja siitä käytetään itse hierontaan vauvan jaksamisen mukaan 30-50 minuuttia.

Vastaanotolle tullessanne teidän ei tarvitse tuoda mitään mukananne.

Tehtyjä Baby Balance® -vauvahierontoja on minulla jo yli 600 kappaletta!

#terveydenhoitaja #babybalance® #vauvahieronta #babybalance #vauvahierontakuopio

Babybalance vauvahieronta
Kuva: Mari Rytkönen

Imetysohjaus Kuopio ja muu Pohjois-Savo, etänä kaikkialle

Valtaosa synnyttäjistä haluaa imettää, mutta liian monella imetys kariutuu ensimmäisten viikkojen tai kuukausien kohdalla, syystä tai toisesta, useimmiten vastoin omaa toivetta ja hyvin usein ohjauksen puutteen, sen vähäisyyden tai huonon laadun takia. Haluan auttaa sinua! 

Olen WHO:n imetysohjaaja ja suoritan australialaista NDC sertifikaattia, jossa opiskellaan uusinta tutkittua tietoa myös imetyksestä. Lisäksi olen työssäni terveydenhoitajana antanut imetysohjausta. Minulla on myös vankka omakohtainen kokemus kolmen eri lapsen imetyksestä ja sen mahdollisista haasteista ja niiden selättämisestä. Vapaaehtoistyössä olen tehnyt vuosia töitä imetysasioidenkin äärellä. 

Olen työssäni onnistunut ratkomaan lukuisia lähtötilanteessa erittäinkin kinkkiseltä vaikuttavia imetysongelmia, kuten kroonisia kipuja tai vauvan rinnallesaannin hankaluuksia. Olen tukenut asiakkaitani myös imetyspettymyksen käsittelyssä. Minulla on vahva taustaosaaminen mielenterveyden edistämisessä ja tukemisessa. Osaan arvioida vauvan suun ja kielen toimintaa sekä suun jänteiden tilannetta ja mahdollista vaikutusta imetykseen.

Imetysohjaukseen liittyvät palveluni kattavat taipaleen aina odotusajalta taaperovuosiin, sinun tarpeesi mukaan. Osaamisalueitani ovat kaikki tavanomaisimmat haasteet ja tavattomammistakin lupaan ottaa selvää ja opiskella lisää. Minulla on monipuoliset verkostot, joita voin luvallasi hyödyntää tarvittaessa.

Imetykseen on tärkeää valmistautua jo ennen synnytystä. Tätä varten voit varata minulta ajan, jolloin keskustelemme toiveistasi ja odotuksistasi sekä käymme läpi yleisimpiä imetyksen haasteita. Vauvan synnyttyä tulen mielelläni havainnoimaan, kannustamaan ja auttamaan imetyksen sujumisessa. Voin myös punnita vauvan, jos painonnousu huolettaa. Autan mahdollisten lisämaitojen purkamisessa. Kaikki keskustelut käydään rauhassa ja kiireettä! Sinun on mahdollista pyytää myös lääkäriltä lähete imetysohjakseen, jolloin palvelusta on mahdollista hakea korvausta omasta vakuutusyhtiöstä.       

Tarjoamani imetysohjaus on terveydenhuollon palvelua (alv 0%) ja kirjaan toteutuneen ohjauksen Kanta-arkistoon.

#imetys #imetysohjaus #imetysnakyvaksi #terveydenhoitaja #imetysohjaaja #terveydenedistäminen #lempeydellalotta

imetysohjaus.kuopio
Kuva: Mari Rytkönen

Kieli- ja huulijänneoperaatioiden haavakontrollit

Suun kireät jänteet voivat kokemusten ja tutkitun tiedonkin mukaan aiheuttaa monenlaista pulmaa. Jos vauvallenne/ taaperollenne on tehty kieli- ja/tai huulijänneoperaatio, voitte varata minulle ajan ns. haavakontrolliin. Jos teillä on lääkärin lähete (sairaanhoitajan antama hoito 901D) ja vakuutus, voitte hakea palvelusta korvausta vakuutusyhtiöstänne. Palvelu on terveydenhuollon palvelua (alv 0%). Minulla on kokemusta monenlaisista paranemisprosesseista ja haavan paranemisen seurannasta sekä pulmien ennaltaehkäisystä. Kirjaan toteutetun palvelun Kanta-arkistoon. Saan kulkea mukana haavojen paranemisprosesseissa työssäni usein.

Hyvinvoiva sinä! -ohjaava keskustelu 

Vauva mullistaa perheensä ja lähipiirinsä elämän. Samaan aikaan hyvin pian synnytyksen jälkeen etenkin synnyttäjän vointi unohtuu, kokemusten mukaan sekä lähipiiriltä että terveydenhuollolta. Tämä on surullista ja väärin. 

Jokainen tarvitsee ja ansaitsee tulla kuulluksi ja ymmärretyksi. Ne ovat ihmisen perustarpeita, jotka helposti väsymyksessä, elämänmuutoksessa, kiireessä tai muussa haastavassa tilanteessa unohtuvat, kun itseasiassa niiden merkitys olisi suurempi kuin koskaan. 

Kaipaatko tukea elintapa-asioihin? Autan sinua konkreettisesti ja kuunnellen ruokavalioon, liikuntaan, uneen ja henkiseen hyvinvointiin liittyvissä asioissa. Ohjaan sinut myös tarvittaessa kohdennetun tuen piiriin. Otteeni on kuunteleva, tunteet huomioiva, myötätuntoinen, tarvelähtöinen ja hyväksyvä.

Satsaa hyvinvointiisi ja varaa keskusteluaika. Autan sinua täydellä sydämelläni ja vankalla kokemuspohjalla. Palvelu on terveydenhuollon palvelua (alv 0%) ja kirjaan toteutuneen palvelun Kanta-arkistoon.

#hyvinvoinnintukeminen #terveydenhoitaja #yrittäjä #yritys #lempeydellalotta #elintavat #hyvinvointi #elintapaohjaus

Hyvinvoiva Sinä!
Kuva: Mari Rytkönen

Vuorovaikutuskeskeinen uniohjaus Kuopio, muu Pohjois-Savo ja etänä kaikkialle

Uniohjauspalveluni tarjoaa luotettavaan tutkimustietoon perustuvaa ohjausta ja neuvontaa, höystettynä vahvalla kokemuksella ja moniulotteisella näkemyksellä.  Koulutukseni perustuu vertaisarvioituun poikkitieteelliseen tutkimustietoon, joka huomioi uusimman tiedon paitsi vauvan uneen, myös imetykseen ja vanhempien mielenterveyteen liittyen.

Uniohjaukseni on vuorovaikutuskeskeistä, kokonaisvaltaista, aidosti lempeää, voimavaralähtöistä eikä sisällä vuorovaikutusta vanhemman ja lapsen välillä rajaavia ns. perinteisiä unikouluja. Turvallisen kiintymyssuhteen muodostumisen tukeminen ja vanhemman mielenterveyden edistäminen ovat  tärkeimpiä tavoitteitani.

Henkilökohtaisessa palvelussa kartoitetaan aina huolella perheen kokonaistilanne sekä lapsen olemassa olevat valmiudet ja kehitysvaihe. Keskiössä on lapsentahtisuus, koko perheen hyvinvointia unohtamatta. Tällä hetkellä tarjoan uniohjausta 0-6v ikäisten lasten perheille.

vuorovaikutuskeskeinen uniohjaus.

Luennot ja kurssit

Oletko kiinnostunut palveluteemoihini liittyvästä luennosta tai kurssista? Ota yhteyttä, niin räätälöidään juuri teidän tarpeisiinne sopiva kokonaisuus, etänä tai paikan päällä. 🙂

Tule seuraamaan minua someen! Jaan kanavillani paljon ajankohtaista ja kokemusperäistä tietoa vauvoihin, imetykseen ja yleiseen hyvinvointiin liittyen! Välillä kanavilla on myös arvontoja ja erilaisia tarjouksia.